Nieuwe kernbommen in Brabant?

We hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt ivm corona. Opgeven is niet meer mogelijk. Kom aub ook niet zonder aanmelding naar de actie!

Zaterdag 26 september is de internationale VN Dag voor de Afschaffing van Kernwapens. Op die dag komen we in actie tegen de Amerikaanse kernwapens in Nederland. Er liggen zo’n 20 van die bommen op vliegbasis Volkel in Brabant. In 2022 dreigen er bovendien nieuwe bommen, met uitgebreide capaciteiten, naar Nederland te komen om de huidige te vervangen. (Lees ook meer hier…) Onze boodschap is simpel: geen kernwapens in Nederland!

Om 15 uur arriveren twee dozijn medische studenten uit Duitsland en Nederland op de fiets bij de rotonde N264 en de Zeelandsedijk. Daar fietsen ze een paar vrolijke protestrondjes terwijl er met spandoeken en een levensgrote opblaasbare versie van de nieuwe B61-16 kernbom gepleit wordt om af te zien van nieuwe kernbommen.

Daarna worden de fietsers bij de hoofdpoort van de vliegbasis ontvangen door leden van onder andere Pax, Artsen tegen Kernwapens, Greenpeace, de Raad van Kerken. Er zijn sprekers en muziek en als kers op de taart zullen Premier Rutte en Bondskanselier Merkel kernwapens teruggeven aan President Trump! Hier vind je het voorlopige programma.

Coronamaatregelen

Om de manifestatie zo veilig mogelijk te laten verlopen, nemen we een aantal maatregelen. Zo houden we het aantal deelnemers beperkt, om ervoor te zorgen dat 1.5m afstand houden altijd mogelijk is. Daarnaast vragen we alle deelnemers zich van te voren aan te melden, zodat we weten met hoeveel we zijn én zodat we achteraf contact kunnen opnemen als blijkt dat een deelnemer besmet was. Ook moedigen we alle deelnemers aan mondkapjes te dragen.

Meld je aan!

We hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt ivm corona. Opgeven is niet meer mogelijk. Kom aub ook niet zonder aanmelding naar de actie!