Actie: Samen kunnen we kernwapens de wereld uit helpen, te beginnen in jouw woonplaats!

7 juli 2017 was een historische dag: op deze dag stemden 122 landen voor het VN-kernwapenverbod. Dit Verdrag verbiedt het gebruik, de productie en het bezit van kernwapens en heeft als doel de wereldwijde eliminatie van deze verschrikkelijke wapens. Elk land dat dit Verdrag ondertekent, maakt duidelijk het bestaan van kernwapens niet langer te accepteren en vergroot het stigma op deze wapens. Ondanks de toenemende kernwapendreiging, neemt de Nederlandse regering niet zijn verantwoordelijkheid en weigert het tot nu toe het Verdrag te tekenen.

Samen kunnen we kernwapens de wereld uit helpen, te beginnen in jouw woonplaats!

Bezorgde burgers hoeven echter niet te wachten tot de Nederlandse overheid eindelijk zijn verantwoordelijkheid neemt. Zij kunnen op lokaal niveau op verschillende manieren in actie komen voor een kernwapenvrije wereld.

Remco van het PAX NoNukes team gaat op verschillende plekken in het land in gesprek over wat we lokaal kunnen doen voor een kernwapenvrije wereld. Tijdens deze bijeenkomsten geeft hij, aan de hand van een nieuw PAX rapport, een kort overzicht van de huidige situatie op het gebied van kernwapens. Daarna gaat hij graag in gesprek over hoe we samen lokaal in actie kunnen komen. Samen kunnen we het stigma op kernwapens vergroten en de druk op de Nederlandse overheid opbouwen om het VN-kernwapenverbod te tekenen en te ratificeren!

Vindt er al een bijeenkomst in mijn gemeente plaats?

De kaart hieronder geeft een overzicht waar er bijeenkomsten hebben plaatsgevonden of waar er bijeenkomsten gepland zijn.

 

Ook iets organiseren? Neem dan contact op met Remco:

[button size=medium style=less_round color=blue align=none url=mailto:frank@paxforpeace.nl]Ja! Ik wil ook graag lokaal wat doen tegen kernwapens![/button]

Impressie van de bijeenkomsten die al plaats hebben gevonden

Bijeenkomst Zwolle (5 maart 2020)

 

Bijeenkomst Hengelo (25 november 2019)

Bijeenkomst Groningen (17 oktober 2019)