Zeewolde, Maashorst en Tytsjerksteradiel tekenen het ICAN Cities Appeal 

Burgemeester Gorter, burgemeester van der Pas en burgemeester Gebben hebben namens de gemeente Zeewolde, de gemeente Maashorst en de gemeente Tytsjerksteradiel respectievelijk het ICAN Cities Appeal ondertekend! Hiermee spreken deze gemeenten hun zorgen uit over de dreiging die kernwapens vormen voor mensen wereldwijd en roept de Nederlandse regering op het VN-kernwapenverbod te ondertekenen en te ratificeren. 

De ondertekening van het Cities Appeal door Zeewolde, Maashorst en Tytsjerksteradiel laat zien dat de lokale steun in Nederland voor het VN-kernwapenverbod blijft groeien. Zo voegen deze gemeenten zich bij een aantal andere Nederlandse steden en gemeenten – waaronder Nijmegen, Groningen, Amsterdam en Hengelo – die het Cities Appeal al eerder ondertekenden, en bij een grote groep steden wereldwijd die al eerder hun zorgen hebben geuit over de dreiging die kernwapens vormen en hun nationale overheden hebben opgeroepen het VN-Kernwapenverbod te tekenen.  

Het is belangrijk dat juist steden en gemeenten in Nederland zich uitspreken tegen deze dreiging, omdat zij het primaire doelwit kunnen zijn van een aanval met kernwapens. Hoe groot of klein een stad of gemeente ook is, door ondertekening van het ICAN Cities Appeal sturen ze een belangrijke boodschap naar de Nederlandse regering: het enige passende antwoord op de catastrofale humanitaire gevolgen van ieder gebruik van kernwapens is ze te verbieden en volledig uit te bannen. 

Kijk voor meer informatie over het ICAN Cities appeal op www.nonukes.nl/citiesappeal of op www.nuclearban.org/cities