Wat kun jij doen in 10 seconden?

No Nukes Nieuwsbrief juli 2012

In mei kwamen alle NAVO-staatshoofden bijeen in Chicago. Ze debatteerden daar vooral over de toekomst van Afghanistan, het raketschild en bezuinigen. In de kantlijn werd ook een belangrijk document gepresenteerd door de 28 bondgenoten, de Deterrence and Defence Posture Review (DDPR) waarin het nieuwe nucleaire beleid wordt uitgelegd.

NoNukes vroeg aan Oliver Meier (Duitsland), Hans Lammerant (België) en Wilbert van der Zeijden (Nederland) hoe in hun landen is gereageerd op de teleurstellende inhoud van de DDPR en hoe het nu verder moet met de verwijdering van de overbodige kernwapens uit hun landen.

Zoals gewoonlijk vind je ook weer in deze nieuwsbrief een overzicht van de activiteiten die de aankomende weken staan gepland, geven we leestips voor degenen die meer over kernwapens willen weten en beantwoorden we weer een nieuwe vraag in de rubriek ‘No Nukes antwoordt’.

Lees hier alle artikelen uit de What’s New in Nukes? Nieuwsbrief juli 2012:

  1. De Belgische regering doet alsof haar neus bloedt (Hans Lammerant)
  2. Onwil in Duitsland om langer te investeren in kernwapentaak kan leiden tot nieuwe spanningen binnen de NAVO (Oliver Meier, geschreven in het Engels)
  3. De Nederlandse politiek lijkt rijp voor verwijdering Amerikaanse kernwapens (Wilbert van der Zeijden, geschreven in het Engels)
  4. Wat kun jij doen in 10 seconden?
  5. No Nukes antwoordt
  6. Wat gebeurde er eerder in juni en juli?
  7. Agenda

 

Wil je op de hoogte blijven van What’s New in Nukes? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief! Zorg wel dat je het aanvinkt als je de Engelse versie wilt ontvangen.