Actie

Published on October 7th, 2012 | by Selma van Oostwaard

0

Wat kun jij doen in 10 seconden?

No Nukes Nieuwsbrief juli 2012

In mei kwamen alle NAVO-staatshoofden bijeen in Chicago. Ze debatteerden daar vooral over de toekomst van Afghanistan, het raketschild en bezuinigen. In de kantlijn werd ook een belangrijk document gepresenteerd door de 28 bondgenoten, de Deterrence and Defence Posture Review (DDPR) waarin het nieuwe nucleaire beleid wordt uitgelegd.

NoNukes vroeg aan Oliver Meier (Duitsland), Hans Lammerant (België) en Wilbert van der Zeijden (Nederland) hoe in hun landen is gereageerd op de teleurstellende inhoud van de DDPR en hoe het nu verder moet met de verwijdering van de overbodige kernwapens uit hun landen.

Zoals gewoonlijk vind je ook weer in deze nieuwsbrief een overzicht van de activiteiten die de aankomende weken staan gepland, geven we leestips voor degenen die meer over kernwapens willen weten en beantwoorden we weer een nieuwe vraag in de rubriek ‘No Nukes antwoordt’.

Lees hier alle artikelen uit de What’s New in Nukes? Nieuwsbrief juli 2012:

  1. De Belgische regering doet alsof haar neus bloedt (Hans Lammerant)
  2. Onwil in Duitsland om langer te investeren in kernwapentaak kan leiden tot nieuwe spanningen binnen de NAVO (Oliver Meier, geschreven in het Engels)
  3. De Nederlandse politiek lijkt rijp voor verwijdering Amerikaanse kernwapens (Wilbert van der Zeijden, geschreven in het Engels)
  4. Wat kun jij doen in 10 seconden?
  5. No Nukes antwoordt
  6. Wat gebeurde er eerder in juni en juli?
  7. Agenda

 

Wil je op de hoogte blijven van What’s New in Nukes? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief! Zorg wel dat je het aanvinkt als je de Engelse versie wilt ontvangen.

 

Tags: ,


About the Author

Selma supports all the disarmament work at PAX with a special emphasis on the No Nukes team. In 2014 she and other PAX disarmament campaigners launched a public campaign in the Netherlands to initiate the creation of national legislation to outlaw nuclear weapons: www.tekentegenkernwapens.nl. One of the result of this national campaign is that a vast majority of the House wants the Netherlands to start working internationally for a nuclear weapons ban.Comments are closed.

Back to Top ↑

PAX