Actie

Published on May 31st, 2012 | by Selma van Oostwaard

0

Wat kun jij doen in 10 seconden?

Haring happen, het ja-woord geven, een kroket uit de muur trekken: tal van activiteiten zijn in tien seconden uit te voeren. Tien seconden is ook de tijd die nodig is om met een kernbom een stad te vernietigen. IKV Pax Christi maakte hierover een filmpje voor de Internationale Dag tegen Kernwapens op 2 juni.

Zaterdag 2 juni wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor kernwapens en de allesvernietigende gevolgen die deze wapens hebben. Een kernbom heeft maar tien seconden nodig om een stad weg te vagen en duizenden mensen te doden. In een speciaal voor 2 juni gemaakt filmpje (link) laat IKV Pax Christi zien welke typisch Nederlandse activiteiten in 10 seconden uit te voeren zijn. De boodschap: een kernbom laten ontploffen moet daar zeker niet bijhoren. Alle Amerikaanse kernwapens die in Nederland gestationeerd zijn, moeten dan ook zo snel mogelijk het land uit.

Mail of twitter aan politici
Regeringen van tal van landen worden zaterdag opgeroepen om zo snel mogelijk in VN-verband te starten met onderhandelingen voor een verbod op kernwapens. Ook IKV Pax Christi roept de Nederlandse regering op om de kernwapens te verwijderen uit Nederland en binnen de VN te stemmen voor de start van onderhandelingen om kernwapens wereldwijd te verbieden. Jouw hulp is daarbij hard nodig! Op de website van onze No Nukes campagne vind je een tekst voor een e-mail met dit verzoek dat u naar uw favoriete politicus kunt sturen. Ook dat hoeft maar  tien seconden te duren.  Help je ons mee in de strijd voor een kernwapenvrije wereld?

Bekijk hier het filmpje ‘Ten Seconds’:

De Internationale Dag tegen Kernwapens (Nuclear Abolition Day) is een initiatief van ICAN, een wereldwijde campagne tegen kernwapens. IKV Pax Christi coördineert de Nederlandse ICAN-tak. Meer informatie vind je op: www.icanw.org/nederland.


About the Author

Selma supports all the disarmament work at PAX with a special emphasis on the No Nukes team. In 2014 she and other PAX disarmament campaigners launched a public campaign in the Netherlands to initiate the creation of national legislation to outlaw nuclear weapons: www.tekentegenkernwapens.nl. One of the result of this national campaign is that a vast majority of the House wants the Netherlands to start working internationally for a nuclear weapons ban.Comments are closed.

Back to Top ↑

PAX