Vraag Minister Koenders vóór te stemmen

In oktober stemt de VN over onderhandelingen voor een internationaal kernwapenverbod. Dit is hét moment voor minister Koenders om de juiste keuze te maken. Geef hem advies en vraag hem VOOR te stemmen.

Alle lichten staan op groen
De VN stemt deze maand tijdens de Algemene Vergadering (AVVN) over de onderhandelingen over een internationaal kernwapenverbod. Alle lichten staan op groen voor de Nederlandse regering om vóór deze onderhandelingen te stemmen:

Kortom, niets houdt minister Koenders nog tegen om VOOR de onderhandelingen te stemmen. Dit is hét moment om de juiste keuze te maken.

De meeste landen zijn er klaar voor. Nederland ook. Nu is minister Koenders aan zet!

[button size=large style=less_round color=black align=none url=https://actie.paxvoorvrede.nl/actie/stuur-minister-koenders-een-e-mail]Ja, ik doe mee![/button]

Wens van de bevolking
PAX is het burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens gestart om een nationaal verbod op de politieke agenda te zetten. Kernwapens zijn massavernietigingswapens die al in meer dan 115 landen verboden zijn. Wij vinden dat Nederland dit goede voorbeeld moet volgen. Nederland heeft nog een duwtje in de rug nodig om zich aan te sluiten bij deze meerderheid. Als de Nederlandse regering een verbod op kernwapens instelt, neemt ze zowel de wens van een meerderheid van de bevolking serieus als het belang dat ze voortdurend zegt te hechten aan nucleaire ontwapening.

Oproep Tweede Kamer: ga onderhandelen
Dankzij de meer dan 45.000 ondertekenaars van het burgerinitiatief ging de Tweede Kamer in debat over een nationaal verbod op deze massavernietigingswapens. Op 28 april 2016 was het zover, en werd er in de Tweede Kamer gedebatteerd. Een van de aangenomen moties die uit het debat voortkwamen roept de Nederlandse regering op te onderhandelen over een internationaal verbod op kernwapens. PAX hoopt dat minister Koenders aan deze oproep gehoor geeft, en namens Nederland in de VN vóór de onderhandelingen over een internationaal verbod stemt.

Meer weten? Lees hier verder.