Prinsjesdag: Kaas geen kernwapens

Vandaag hebben mensen van IKV Pax Christi tijdens Prinsjesdag in Den Haag in traditionele klederdracht Hollandse kaasblokjes uitgedeeld. Voor de kroning van koning Willem-Alexander mochten alle Nederlanders hun droom voor dit land kenbaar maken. Op deze dag dat de koning het parlementaire seizoen komt openen heeft het No Nukes team van IKV Pax Christi ook een droom: ‘Kaas geen kernwapens’.

Veel mensen tekenden voor een verbod op kernwapens, waaronder ook verschillende Kamerleden.

Krista van Velzen, nuclear campaigner bij IKV Pax Christi : ‘Mensen reageerden enthousiast op de aangeboden kaasblokjes en de boodschap erachter. Op de dag dat het Kabinet besluit de Joint Strike Fighter (JSF) aan te schaffen is deze boodschap actueler dan ooit. Wim Kok heeft immers al in 2002 aangekondigd dat de JSF de kernwapentaak over gaat nemen. Ik hoop dat de Tweede Kamer zich uitspreekt tegen de JSF en tegen deze kernwapentaak’.

Bekijk hier alle foto’s van onze Prinsjesdagactie

De wereld telt 17.000 kernwapens, waarvan er 2000 klaar staan om binnen enkele minuten gelanceerd te worden. Vind jij dit ook pure waanzin en onacceptabel? Teken dan nu de wereldwijde petitie tegen kernwapens en roep regeringen op om kernwapens zo snel mogelijk te verbieden.