PAX samen met Boomerang tegen kernwapens

Voor de petitie Teken tegen Kernwapens is PAX de samenwerking aangegaan met Boomerang. De kaartenmakers gaan een nieuw ontwerp leveren voor het burgerinitiatief. Waarom? De kaarten van Boomerang liggen verspreid door heel Nederland. Zo komt Teken tegen Kernwapens bij veel mensen in beeld en kunnen meer Nederlanders boven de achttien jaar meedoen. Momenteel staat de teller op ruim 27.000. Met 40.000 handtekeningen wordt een nationaal verbod op kernwapens besproken in de Tweede Kamer.

“PAX staat voor vrede en nodigt iedereen uit iets voor vrede te doen”, zegt algemeen directeur Jan Gruiters. “We zijn blij met de samenwerking met Boomerang, want de kaarten zijn ideaal om een breed publiek aan te spreken om in actie te komen voor vrede.”

Tekenen op de kaart
Boomerang-kaarten liggen bij de bioscoop en in de kroeg en zijn gratis mee te nemen. Meestal zijn de kaarten van komische aard, maar soms bevatten ze een uiterst serieuze boodschap. Zoals bij deze kaart. Op de achterkant kan iedereen die de Nederlandse nationaliteit heeft en ouder is dan 18 jaar de petitie tekenen en de kaart per post opsturen.Ben je niet in staat om de kaart te bemachtigen? Geen zorgen; viawww.tekentegenkernwapens.nl kun je het burgerinitiatief ook ondertekenen.

Meedoen?
Het ontwerp van de Boomerang-kaart wordt tijdelijk het gezicht van de actie tegen kernwapens. Het definitieve concept is nog niet gekozen. Creatievelingen kunnen hun idee tot 3 maart bij Boomerang aanleveren. Heb je een geniaal ontwerp in gedachten? Bekijk de website van Boomerang om te zien hoe je deel kan nemen. Degene die het winnende ontwerp heeft gemaakt, ontvangt een vergoeding en draagt zijn steentje bij aan wereldvrede.