PAX herdenking Hiroshima en Nagasaki

Deze week  is het zeventig jaar geleden dat de atoombomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki plaatsvonden. No Nukes campaigner Krista van Velzen is samen PAX Vredesambassadeur Casper bij de herdenking in Hiroshima aanwezig. Ook in Nederland staan we stil bij deze 70e herdenking. 

Op donderdag 6 augustus komen diverse gasten naar het PAX kantoor in Utrecht. Te gast zijn: mevr. Rie Nagaski (Japanse Ambassade in Den Haag), Mirjam de Bruin van het Nederlandse Rode Kruis en Yoko Huijs-Watanuki (Foundation for the People Affected by the War in the Pacific). Susi Snyder (PAX) en Mirjam de Bruin (Rode Kruis) spreken over de humanitaire gevolgen van kernwapens en de laatste ontwikkelingen in het kernwapendebat. Vervolgens geeft Yoko Huijs-Watanuki een workshop origami kraanvogels vouwen en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

De bijeenkomst is gratis, maar vanwege  beperkte zitplaatsen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan bij Selma van Oostwaard: vanoostwaard@paxforpeace.nl of 030-233 33 46.

Herdenking 70 jaar na Hiroshima
Datum | Donderdag 6 augustus 2015
Tijd | 12.30-13.30 uur (inloop vanaf 12.15 u)
Locatie | PAX kantoor, Utrecht
Bijzonderheden | Voertaal is Engels en aanmelden is verplicht

Programma:
12.30u  Welkomstwoord, stilstaan herdenking in Hiroshima/Nagasaki (Susi Snyder, PAX)
12.40u  Welkom Japanse Ambassade in Nederland (Mevrouw R. Nagasaki)
12.45u   Mirjam de Bruin (Legal Advisor International Humanitarian Law, Rode Kruis)
13.00u  Toelichting verhaal van de 1000 kraanvogels (Yoko Huijs-Watanuki, Foundation for the People Affected by the War in the Pacific))
13.05u    Start kraanvogels vouwen (Yoko Huijs-Watanuki en alle aanwezigen)
13.30u    Einde