PAX deelt chocoladeletters uit tijdens ABP vergadering

‘Wat is er duurzaam aan investeren in kernwapenproductie?’

Die vraag stelde PAX campaigner Krista van Velzen aan de 48 leden van het ABP verantwoordingsorgaan die vandaag in het World Trade Centre samen kwamen om het ABP bestuur te adviseren over het nieuwe duurzaamheidbeleid. In de tussentijd ontvingen de leden een chocoladeletter ‘K’ met een duidelijk oproep. ‘K staat voor kernwapen, ABP voor Atoom Bommen Pensioenfonds? Een goed duurzaamheidbeleid sluit investeringen in massavernietigingswapens uit, laat je stem horen.

‘De internationale trend is dat meer en meer banken, pensioenfondsen en financiële instellingen stoppen met investeren in massavernietigingswapens. Dit is ook wat de deelnemers van het ABP willen. Het is hoog tijd dat het ABP hier naar gaat luisteren’.

Zelf is Van Velzen ook ABP deelnemer. ‘Wij proberen de politiek te bewegen een verbod op kernwapens in te stellen. Maar dat betekent niet dat financiële instellingen het gebrek aan regelgeving als excuus moeten gaan gebruiken om niet zelf het goede voorbeeld te geven. Ik kan als ABP deelnemer niet overstappen naar een ander pensioenfonds. Des te belangrijker is het dat er goed geluisterd wordt naar de deelnemers.  Een echt duurzaam investeringsbeleid zou investeringen in massavernietigingswapens uit moeten sluiten.’  

DSC09124
Voorzitter ABP verantwoordingsorgaan neemt brief en chocoladeletter in ontvangst