Actie

Published on November 5th, 2015 | by Krista van Velzen

0

PAX deelt chocoladeletters uit tijdens ABP vergadering

‘Wat is er duurzaam aan investeren in kernwapenproductie?’

Die vraag stelde PAX campaigner Krista van Velzen aan de 48 leden van het ABP verantwoordingsorgaan die vandaag in het World Trade Centre samen kwamen om het ABP bestuur te adviseren over het nieuwe duurzaamheidbeleid. In de tussentijd ontvingen de leden een chocoladeletter ‘K’ met een duidelijk oproep. ‘K staat voor kernwapen, ABP voor Atoom Bommen Pensioenfonds? Een goed duurzaamheidbeleid sluit investeringen in massavernietigingswapens uit, laat je stem horen.

‘De internationale trend is dat meer en meer banken, pensioenfondsen en financiële instellingen stoppen met investeren in massavernietigingswapens. Dit is ook wat de deelnemers van het ABP willen. Het is hoog tijd dat het ABP hier naar gaat luisteren’.

Zelf is Van Velzen ook ABP deelnemer. ‘Wij proberen de politiek te bewegen een verbod op kernwapens in te stellen. Maar dat betekent niet dat financiële instellingen het gebrek aan regelgeving als excuus moeten gaan gebruiken om niet zelf het goede voorbeeld te geven. Ik kan als ABP deelnemer niet overstappen naar een ander pensioenfonds. Des te belangrijker is het dat er goed geluisterd wordt naar de deelnemers.  Een echt duurzaam investeringsbeleid zou investeringen in massavernietigingswapens uit moeten sluiten.’  

DSC09124

Voorzitter ABP verantwoordingsorgaan neemt brief en chocoladeletter in ontvangst

Tags: , ,


About the Author

Krista van Velzen is a former Dutch MP and is currently working as nuclear disarmament campaigner with PAX in The Netherlands. She is running a citizens initiative in the Netherlands in order to get national legislation banning nuclear weapons. Van Velzen has been working on disarmament issues since the early nineties. As spokesperson on defence and foreign affairs she has convinced the Dutch government to ban and eliminate clustermunitions and and to prohibite investments as well. She has worked in Central and Eastern Europe creating a network of campaigners on the nuclear issue. She organised a Walk for Nuclear Disarmament from Brussels to Moscow. Her attempts to disarm a British Trident submarine gave her truly interesting experiences inside a Scottish jail. Disagreeing with president Obama, she believes a world without nuclear weapons is achievable in this lifetime.Comments are closed.

Back to Top ↑

PAX