NPV-Toetsingconferentie uitgesteld vanwege corona virus, maar niet alles ligt stil!

De wereld is in de ban van het corona virus. Mensen moeten zoveel mogelijk binnen blijven en evenementen zoals de Olympische spelen, worden uitgesteld of afgelast. Op 25 maart werd bekend dat ook de Toetsingsconferentie van het Non-ProliferatieVerdrag (NPV) uitgesteld zal worden.

De Toetsingsconferentie vindt elke vijf jaar plaats en zou dit jaar plaatsvinden van 27 april tot 22 mei bij de Verenigde Naties in New York. De voorzitter voor deze Toetsingsconferentie, de Argentijn Gustavo Zlauvinen, liet de delegaties weten dat de conferentie uiterlijk zal worden gehouden in April 2021. Het oorspronkelijke plan was ook dat een parlementaire delegatie van Tweede Kamerleden zou deelnemen aan een deel van de conferentie. Hopelijk kan deze delegatie ook deelnemen op het nieuwe moment dat de conferentie gehouden zal gaan worden.

Gelukkig ligt niet alles stil op dit moment. Zo ratificeerde Namibiƫ op 20 maart het VN-kernwapenverbod. Het werd hiermee het 36ste land dat het Verdrag ratificeerde. Het Verdrag heeft nu nog maar 14 ratificaties nodig voordat het officieel in werking zal treden. Daarnaast is het dit jaar op 6 en 9 augustus precies 75 jaar geleden dat de atoombommen ter ontploffing werden gebracht boven Hiroshima en Nagasaki. PAX zal doorgaan met de voorbereidingen voor deze herdenkingen. Zo werken we met een groep mensen aan het organiseren van acties overal in Nederland op 6 augustus. Wil je ook mee doen of hier meer informatie over ontvangen? Stuur ons een mail!