Mission accomplished: Kernbom afgeleverd in de Tweede Kamer

pax-l1001284-edit-700_1
Rechten: Daniël Maissan

Vandaag hebben we de 45.608 handtekeningen voor een verbod op kernwapens aan de Tweede Kamer aangeboden. Enorm bedankt voor alle steun die wij hebben mogen ontvangen! De volgende stap is een Kamerdebat over ons voorstel. Hierover moet de Kamer nog een besluit nemen. Zodra er een datum bekend is melden wij dat. Kom je ook  naar het debat om je steun te betuigen?

Onze enthousiaste roze angels, bij de Haagse Hofvijver,  onderweg naar de Tweede Kamer met de loodzware dummy kernbom vol met handtekeningen.

Campagneleider nucleaire ontwapening Krista en de angels op de Binnenhof: Heel politiek Den Haag moet onze boodschap horen!

Onderweg even uitrusten bij het torentje, met een blik naar boven: “Mark Rutte: Al 115 landen hebben een verbod op kernwapens ingesteld,  heb jij de moed hetzelfde dit goede voorbeeld te volgen?”

Krista van Velzen houdt een stevige toespraak: de Kamer moet eisen dat moties uitgevoerd worden! Een juridisch kader met een transparante tijdslijn is nu nodig. Waarom nog langer wachten?

De bom vindt een schuilplaats bij VVD-woordvoerder Han ten Broeke die stelt dat kernwapens bij hem ‘in veilige handen’ zijn. Wij laten hem achter in de hoop dat dit een blijvende reminder is dat er nog een grote klus te doen is voor deze fractie: kernwapens verbieden, nu!