Kom 25 september naar Volkel en spreek je uit tegen nieuwe kernwapens

Op zaterdag 25 september komen we in actie tegen de Amerikaanse kernbommen in Nederland! Op de vliegbasis Volkel liggen zo’n twintig Amerikaanse kernwapens opgeslagen. Naar verwachting zullen deze in 2022 worden vervangen door geavanceerdere wapens. Deze nieuwe bommen beschikken over nieuwe technische mogelijkheden waarmee het risico dat deze worden gebruikt wordt vergroot, met rampzalige gevolgen voor mens en milieu. Daarom voeren we actie tegen (nieuwe) kernwapens in Nederland.  

De actie gaat om 11:00 van start. Dan zal een groep internationale fietsers uit Büchel worden ontvangen bij de hoofdpoort van de vliegbasis door leden van onder andere PAX, de SP, WILPF, Tribunaal voor de Vrede, het Jeanette Noëlhuis, Niet in Mijn Naam, Peace SOS en Vredesburo Eindhoven. Er zijn sprekers en muziek. Tussendoor zal er een protestrondje worden gefietst rondom de basis. Je bent van harte welkom je fiets mee te nemen om aan dit rondje deel te nemen. Voor de niet-fietsers is er een alternatief programma-onderdeel. De actie eindigt rond 13:00 met het ceremonieel uitzwaaien van de fietsers, die hun toch zullen voortzetten naar Kleine-Brogel (België).  

Meld je hier aan. Geef bij je inschrijving ook aan of je graag gebruik maakt van de pendelbus tussen Station Oss en de vliegbasis Volkel.  


Programma

10:30: Ontvangst deelnemers
11.00: Start programma

Eerste blok sprekers
– Krista van Velzen
– Midas Anijs, Niet in Mijn Naam
– Anna Timmerman, PAX

11.25: Spreker Internationale fietsdelegatie
11.30: Start fietstocht rond de basis
11.35 – 12:20: Programma voor niet-fietsers
Muziek door Marjolein Kooijman
12.25 – 12.30: Ontvangt deelnemers fietstocht rond de basis

12:30: Tweede blok sprekers
– Susan Crane, activiste
– May-May Meijer, Peace SOS
– Willo Buskes, WILPF Nederland
– Frits Ter Kuile, Jeannette Noëlhuis
– Jasper van Dijk, SP-kamerlid

13.00: Ceremonieel uitzwaaien fietsers
13:10: Eerste bus vertrekt richting Station Oss