Klaarmaken voor de zomer – en daarna.

Klaarmaken voor de zomer – en daarna.

Aan het eind van de zomervakantie hebben we een kleine nucleaire week: op29 augustus is het de Global Day Against Nuclear Testing. Kazachstan, dat binnen zijn grenzen één van de heftigst misbruikte gebieden heeft wat betreft het testen met kernwapens, heeft het initaiatief genomen voor deze dag, die door de Algemene vergadering van de VN is uitgeroepen. Wij komen op deze dag met een leuk social media-geintje, waarover later meer.

Op 30 augustus spreekt onze eigen minister Rosenthal over ‘Nuclear Dilemma’s’ in het Vredespaleis. Kijken of zijn visie al iets verder ontwikkeld is dan ‘zorgvuldigheid voor snelheid’ en een stap-voor-stap-benadering’ van kernontwapening.

Op 31 augustus gaan wij in gesprek met een stel kamerleden en fractiemedewerkers, aangezien een aantal experts van over de hele wereld die dag naar Nederland komt om over ons werk te praten.

Op 4 september komt de Peaceboat naar Amsterdam. Samen met het Global Partnership for the Prevention of Armed Conflict (GPPAC) en (waarschijnlijk) Greenpeace organiseren wij een event waarin we de link tussen kernwapens en kernenergie onderzoeken. Een aantal interessante japanse sprekers zijn erbij, evenals een overlevende van de kernbommen op japan in 1945.
En dat is maar het begin van een te gek najaar. De volgende keer schrijf ik over politiek. Beloofd. Nu eerst drie weken op een berg in Umbrië zitten en bijkomen van de hektiek.