Kamerleden nemen oproep kernwapenvrije wereld in ontvangst

Op dinsdag 25 september overhandigden diverse maatschappelijke organisaties een Maatschappelijk Appel aan de Tweede Kamer als aansporing van de Nederlandse inzet voor een wereld zonder kernwapens.

De oproep wordt getekend door ruim honderd prominente Nederlanders uit de wereld van de wetenschap, gezondheidszorg, levensbeschouwing, cultuur, bestuur, beleid, juristen en media. Zij weerspiegelen een breed maatschappelijk en politiek spectrum.

Op woensdagavond 26 september zullen Kamerleden en Politieke Jongerenorganisaties in het Humanity House in Den Haag met elkaar in gesprek gaan over hoe de Nederlandse inzet voor een kernwapenvrije wereld er precies uit kan komen te zien. Dat de Nederlandse regering wil werken aan een kernwapenvrije wereld staat in het regeerakkoord vastgelegd, maar wat zijn de stappen die Nederland nu gaat zetten? Hoe ziet de rol als bruggenbouwer er precies uit? Gaat Nederland het wereldwijde kernwapenverbod tekenen? En hoe zit het met de kernwapens op Volkel?

De avond in het Humanity House wordt onder andere georganiseerd door PAX, NVMP, Rode Kruis, en Burgemeesters voor Vrede.

[button size=medium style=less_round color=gray align=none url=https://www.humanityhouse.org/kaartverkoop/?hheventid=43941]Meld je aan voor het debat[/button]