Historische onderhandelingen kernwapenverbod volgende week van start

Aanstaande maandag is het zover. Dan beginnen in New York bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de onderhandelingen over een verbod op kernwapens. PAX heeft daar samen met de internationale coalitie ICAN hard campagne voor gevoerd onder de naam No Nukes. En dat blijven we doen.

Nederland kan een belangrijke rol spelen bij die onderhandelingen. Eerder haalde PAX meer dan 45 duizend handtekeningen binnen voor een burgerinitiatief dat de Tweede Kamer dwong tot een debat over een verbod op kernwapens. Daarna onthield nu demissionair minister Koenders van Buitenlandse Zaken bij de VN zich als enige NAVO-land van stemming, toen de vraag werd gesteld of die onderhandelingen moesten komen. Hij besliste dat Nederland ook aanwezig zou zijn bij de onderhandelingen. Nu gaat het er om dat Nederland zich in New York ook echt actief gaat inzetten voor een verbod. Bij het debat naar aanleiding van ons burgerinitiatief heeft de Tweede Kamer daar ook toe opgeroepen.

Nu vragen we de Nederlandse ambassadeur voor ontwapening Henk Cor van der Kwast om ook echt actief mee te doen op de conferentie en andere NAVO-landen te stimuleren dat ook te doen. Iedereen kan aan dit vervolg van de campagne meedoen. Natuurlijk zijn PAX en ICAN volgende week in New York aanwezig om te kijken hoe Nederland en de andere landen het doen. We brengen daar elke dag kort verslag van uit.

Help mee om kernwapens voor eens en voor altijd te verbieden!

[button size=large style=less_round color=black align=none url=https://actie.paxvoorvrede.nl/actie/stuur-een-e-mail-naar-de-vn-ambassadeur/?utm_source=corporate_site_ne&utm_medium=article&utm_campaign=mail-ambassadeur-vn]Stuur de Nederlandse Ambassadeur een e-mail[/button]