Actie

Published on March 2nd, 2015 | by Selma van Oostwaard

0

Finalisten van The Battle bekend

Na bijna drie maanden ‘battelen’ is het zo ver: de vier finalisten van Teken tegen Kernwapens – The Battle zijn bekend! Na een slotopdracht wordt bepaald wie in augustus als Ambassadeur van Vrede met PAX naar de herdenking van 70 jaar ‘Hiroshima’ gaat. Casper van der Zijde, Hester van Ommeren, Lotte Alyja Millekamp en Karlijn Arts haalden ieder meer dan 200 handtekeningen op voor het burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens. Daarnaast hebben zij via (social) media het belang van een verbod op kernwapens onder de aandacht gebracht. De vier gaan door naar de finale en zijn daarmee een stap dichterbij hun doel: een reis met PAX naar Japan. Slotopdracht Tijdens de finale moeten de vier kandidaten een slotopdracht doen, die luidt: laat zien waarom jij strijdt tegen kernwapens én waarom jij met PAX naar Japan zou moeten! Wat zijn jouw talenten en wat breng jij mee dat anderen niet hebben?

De finalisten hebben tot 31 maart om zich over deze opdracht te buigen. Een deskundige jury kiest daarna de winnaar, waarbij wordt gekeken naar de motivatie en presentatie, het uiteindelijke aantal handtekeningen, (social) media bereik en vaardigheden zoals creativiteit, schrijven, fotografie en film. Hoe komt de boodschap over en overtuigt hij/zij mensen om te tekenen? Hoeveel mensen zijn worden bereikt, en op welke manier? Ambassadeur van Vrede De winnaar van The Battle wordt Ambassadeur van Vrede voor PAX, specifiek op het onderwerp nucleaire ontwapening. Diegene reist in augustus 2015 met PAX naar Japan, zeventig jaar na de aanvallen met kernwapens op Hiroshima en Nagasaki. Op deze reis is de winnaar aanwezig bij officiële herdenkingen, spreekt met en overnacht bij overlevenden van de aanval. Als Ambassadeur van Vrede voor PAX doet de winnaar tijdens en na de reis verslag van zijn ervaringen.

Heb jij al getekend op www.tekentegenkernwapens.nl?

Tags: , , , ,


About the Author

Selma supports all the disarmament work at PAX with a special emphasis on the No Nukes team. In 2014 she and other PAX disarmament campaigners launched a public campaign in the Netherlands to initiate the creation of national legislation to outlaw nuclear weapons: www.tekentegenkernwapens.nl. One of the result of this national campaign is that a vast majority of the House wants the Netherlands to start working internationally for a nuclear weapons ban.Comments are closed.

Back to Top ↑

PAX