Een terugblik op twee weken onderhandelen over kernwapens – What’s New in Nukes mei 2012

Alle kernwapenstaten streven uiteindelijk naar een kernwapenvrije wereld, maar tegelijkertijd investeren alle kernwapenstaten het komende decennium kapitalen in de modernisering van hun kernwapens. Dat is één van de tegenstrijdigheden die IKV Pax Christi signaleerde tijdens de NPT PrepCom in Wenen, waar wij met 12 man – waaronder acht studenten – aanwezig waren.

In deze nieuwsbrief gaan Peter Paul Ekker en Katja van Hoorn verder in op de tegenstrijdigheden die IKV Pax Christi en de studenten signaleerden tijdens de conferentie in Wenen, vertelt Katja van Hoorn hoe het is om een week diplomaat te zijn en leggen we in ‘No Nukes antwoordt’ uit wat er zich precies in de atoomkoffer van Vladimir Poetin bevindt.

Verder legt Wilbert ons uit dat de NAVO niet meer onze wens om Nederland kernwapenvrij te maken mag dwarsbomen. En zoals gewoonlijk geven we in ‘No Nukes in de media’ een overzicht van onze onlangs gepubliceerde artikelen en vind je in de agenda de activiteiten die de aankomende weken staan gepland.

Download hier de No Nukes nieuwsbrief van mei 2012: Een terugblik op twee weken onderhandelen over kernwapens