Denk en doe mee met onze nieuwe PAX campagne!

Dat de kernwapens de wereld uit moeten staat voor PAX buiten kijf. In 2017 is een VN-verdrag aangenomen dat deze wapens verbiedt. Inmiddels hebben al 60 landen het verdrag getekend. De financiële wereld blijft helaas nog investeren in kernwapenproducenten en PAX doet er alles aan om dat te veranderen. En dat kán ook. Zo heeft pensioenfonds ABP aangegeven niet meer te investeren in kernwapens. Wil je meer weten wat PAX afgelopen tijd gedaan heeft omtrent kernwapens? Bekijk dan dit beeldverhaal.

Komend najaar gaan we verder en richten onze pijlen op investeringen in kernwapens. En daar kan jij deel van uitmaken!

Vanaf september t/m december bestaat deze publiekscampagne uit stunts en acties in de publieke ruimte, maar ook online acties zullen centraal staan. Als PAX campaigner ga je leren hoe je dit aanpakt. Campagnes bouwen doe je niet zomaar, daar moet je goed over nadenken. Daarom biedt PAX graag een leerplatform aan voor frisse en nieuwe campaigners die zich willen verdiepen in campagne voeren. Je staat midden in de praktijk en leert door te doen. Samen met PAX en de andere campaigners zal je de campagne creëren. Volgende vragen krijgen al doende een antwoord: Wat is de strategie? Wie is de doelgroep? Hoe kom je van een goed idee naar een geslaagde actie? Hoe beweeg je bedrijven tot verandering? Dát en nog veel meer thema’s hebben hierna geen geheimen meer voor jou.

Wil je je inzetten voor een kernwapenvrije wereld en ervaring opdoen als campaigner? Dan is dit echt iets voor jou! Wij zoeken:

Stagiairs/vrijwilligers Campaigner

Wat ga je doen? Wat leer je? 
In september starten we meteen met een trainingsweekend. Je gaat leren over kernwapens en vooral over de strijd hier tegen en je krijgt een kijkje in de keuken van de PAX campagnes. Je krijgt workshops van het Activist Lab en er zullen verschillende sprekers met veel ervaring langskomen om je meer te vertellen over campagne voeren. Na dit weekend ben je klaar om je handen uit de mouwen te steken en als campaigner aan de slag te gaan voor deze publiekscampagne. (Hou 14 tot 16 september dus vrij in je agenda, want het is belangrijk dat je hier bij bent.)

Na deze training ga je samen met een groep campaigners in spé en PAX-medewerkers aan de slag om de komende publiekscampagne in te vullen.

Samen met de medewerkers van PAX brainstormen we en geven we invulling aan PR-acties, slogans, campagnebeeld en alles wat er nog meer bij een campagne komt kijken. Je steekt je handen uit de mouwen en ontdekt alle geheimen van een passende strategische campagneopbouw. Je ontdekt ook hoe je media hierin kan betrekken. Ook met de vrijwilligers ga je aan de slag. Naast een kernteam van campaigners in spe komen er bij zo’n campagne nog meer vrijwilligers kijken. Je gaat deze vrijwilligers werven en eventueel ook aansturen om de campagne tot een nog groter succes te maken.

Wij zoeken? 
PAX is op zoek naar een groep enthousiastelingen die het proces van campagne bouwen van dichtbij willen meemaken.

  • Je wil je graag verdiepen in campagnes en acties en hierin een expert worden.
  • Je bent gemotiveerd en ambitieus
  • Je vindt vrede een belangrijk onderwerp, maar misschien vind je het ook complex om aan te pakken.
  • Misschien vind je op straat actie voeren een beetje spannend of eng, maar je hebt in ieder geval veel goede zin om je daarover heen te zetten en de uitdaging aan te gaan. Of misschien denk je wel ‘Yeah, hop! De straat op!’
  • Je hebt lef en durf en kan te gekke ideeën verzinnen.
  • Je kunt bij het PAX Campaigners Weekend aanwezig zijn (vrijdagavond 14 t/m zondagavond 16 september 2018)
  • Je hebt affiniteit met het werk van PAX en treedt naar buiten met PAX op een manier die past bij PAX en haar imago. Je leert de kaders en tone of voice van PAX kennen en bent bereidt hier in te duiken.
  • Vanaf 19 september 2018 t/m 31 december 2018 ben je minstens één dag in de week bij PAX op kantoor (de woensdagen). Komt woensdag voor jou niet uit, maar ben je structureel wel een andere dag beschikbaar. Aarzel niet om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.
  • Ben je daarnaast nog meer werkdagen beschikbaar? Tof!

Heb je al ervaring met campagnes en acties opzetten? Dan ben je ook van harte welkom. Ben je nieuw in dit vakgebied en wil jij je meer verdiepen in deze wereld? Ook voor jou is er een plekje in ons team.

Wij bieden
Je leert een heleboel! Natuurlijk leer je veel over campagnes en we hopen je een hoop motivatie en inspiratie te kunnen geven. Daarnaast leer je ook een nieuw netwerk kennen. We zorgen voor een diverse groepssamenstelling (leeftijd, achtergrond en opleiding), dus je zal ook mensen ontmoeten die je anders misschien niet zo snel zal leren kennen.
In december krijg je ook een certificaat voor je deelname. Wil je aan specifieke skills werken, aarzel dan niet om ons dat te vertellen.

Het wordt natuurlijk een te gekke ervaring om de spil te zijn in zo’n campagne.

PAX biedt reiskosten en een stage- en vrijwilligersvergoeding tot een maximum van € 150,- per maand bij een fulltime aanstelling.

Wil je dit inzetten als een stage, werkervaringsplek of als vrijwilligerswerk? Aarzel niet om dit aanbod om te buigen naar wat voor jou het beste past. Schrijf in je motivatiebrief hoe je het voor ogen hebt en dan kijken we samen of dat past.

Informatie en reageren
Heb je naar aanleiding van de vacature nog vragen? Aarzel niet om te bellen met Kaat Willemse, campagnemedewerker +31 6 57 626 327.

Word je hier even laaiend enthousiast van als wij? Stuur dan uiterlijk 2 september 2018een motivatiebrief en CV t.a.v. Kaat Willemse, uitsluitend via het formulier onderaan deze pagina.

De eerste kennismakingsgesprekken zijn op woensdag 5 september of donderdag 6 september 2018.

PAX staat voor gelijke kansen en participatie voor iedereen met kwaliteiten, passie en lef. Wij nodigen kandidaten van alle achtergronden, ook met bijzondere gaven ofwel beperkte mogelijkheden, uit om te solliciteren naar deze functie

[Foto: Steven Snoep]