De dag dat de bom viel

Het verhaal van een overlevende van de atoombomaanval op Nagasaki en het huidige kernwapendebat  | Donderdag 6 oktober | 18.30 uur | Pakhuis de Zwijger 

Elk jaar herhalen we tijdens de herdenking van de atoombomaanval op Hiroshima en Nagasaki (6 en 9 augustus 1945) de woorden ‘dit nooit meer’. Zelfs president Barack Obama bracht dit jaar – als eerste president van Amerika– een bezoek aan Hiroshima om de overlevenden te eren. Op 6 oktober vertelt een overlevende van Nagasaki in Pakhuis de Zwijger haar levensverhaal en legt uit hoe de atoombomaanval nog steeds haar dagelijks leven beïnvloed. Samen met diverse experts bespreekt ze de huidige status van het kernwapendebat. Wat doet de internationale gemeenschap momenteel? En waarom is 2017 een belangrijk jaar voor nucleaire ontwapening?

Hibakusha, letterlijk vertaald als “door de explosie getroffen”, is het Japanse woord voor de overlevenden van de nucleaire bombardementen op Hiroshima (6 augustus 1945) en Nagasaki (9 augustus 1945). Toyoko Tagawa was 6 jaar oud toen de bom op Nagasaki viel. Zij deelt haar ervaring van de atoombomaanval en legt uit waarom zij zich samen met andere Hibakusha hard maken voor een internationaal kernwapenverbod.

Samen met diverse nucleaire ontwapening experts praat de Hibakusha over de impact van kernwapens tot op de dag van vandaag en wat er wereldwijd wordt gedaan om kernwapens te verbieden.

[button size=medium style=less_round color=black align=none url=https://dezwijger.nl/programma/the-day-the-bomb-dropped]Reserveer[/button]

Programma 6 oktober 2016:
Georganiseerd door: PAX en Peace Boat, mede mogelijk gemaakt door Tribunaal voor de Vrede
Sprekers: Toyoko Tagawa (overlevende Nagasaki), Akira Kawasaki (Peace Boat), Boukje Pieters / Mirjam de Bruin (Nederlandse Rode Kruis)
Moderator: Susi Snyder (PAX)
Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 170, 1019 HC Amsterdam, route
Toegang: gratis, hier reserveren
Language: Engels
Zaal open: 18.00u
Aanvang: 18:30u
Borrel: 20:15u