Battle mee tegen kernwapens en win een reis naar Japan

PAX is op zoek naar mensen die zich in willen zetten voor vrede en daarmee een reis naar Japan willen winnen. Daarvoor houdt PAX een ‘battle’. Doel van deze wedstrijd is de meeste handtekeningen in te zamelen voor het burgerinitiatief ‘Teken tegen Kernwapens’.

De deelnemers aan The Battle hebben tot 2 maart 2015 de tijd om de handtekeningen te verzamelen en aandacht te krijgen voor het burgerinitiatief. Meedoen? Geef je snel op en zorg er samen met ons voor dat kernwapens in Nederland worden verboden.

Hiroshima en Nagasaki
De winnaar van The Battle reist in augustus 2015 met PAX naar Japan. Het is dan zeventig jaar na de eerste aanvallen met kernwapens op Hiroshima en Nagasaki, een belangrijk moment in de geschiedenis. Hij of zij is als Ambassadeur van Vrede voor PAX aanwezig bij officiële herdenkingen, spreekt met en overnacht bij overlevenden van de aanval en krijgt natuurlijk ook de ruimte om te genieten van de pracht en cultuur die Japan te bieden heeft. Tijdens en na de reis doet de winnaar verslag van zijn/haar ervaringen.

Criteria
De jury beoordeelt de deelnemers van The Battle natuurlijk op het aantal handtekeningen, maar bijvoorbeeld ook op de manier van campagnevoeren. Hoe zorg je voor meer bekendheid voor het burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens? Op welke manier haal je handtekeningen op? Wat maakt jou een goede ambassadeur voor de strijd tegen kernwapens?

Burgerinitiatief
Een burgerinitiatief is niet zomaar een petitie. Het is een manier om een bepaalde visie duidelijk te maken en de politiek te beïnvloeden. Als minimaal 40.000 volwassen Nederlanders het burgerinitiatief ‘Teken tegen Kernwapens’ tekenen moet de Tweede Kamer debatteren over ons voorstel: een nationaal verbod op kernwapens. Sinds september hebben al ruim 16.000 mensen getekend.

Ga naar de website van The Battle