Bang voor de bom

Debat Bang voor de bom, woensdag 31 oktober, 18:00-19.30u, Humanity House, Den Haag

Met ingehouden adem kijkt de wereld naar Israël en Iran. Is Iran inderdaad bezig een kernwapen te maken? En zal Israël overgaan tot een aanval om deze vermeende nucleaire ambities een halt toe te roepen? Wereldwijd worden beide landen dan ook als bedreiging gezien, zowel voor het Midden-Oosten als ver daarbuiten.

Tegelijkertijd voelen beide landen zichzelf juist slachtoffer. Israël is als de dood dat aartsvijand Iran daadwerkelijk een kernmacht wordt. En Iran is nog steeds getraumatiseerd door de chemische wapens die tegen het land zijn gebruikt in de oorlog tegen Irak, en die honderdduizenden slachtoffers hebben gemaakt.

Leven met angst
Hoe bepaalt de angst voor massavernietigingswapens het leven in het Midden-Oosten? Deze vraag staat centraal op woensdag 31 oktober tijdens een gesprek tussen Susi Snyder (programmaleider Nucleaire Ontwapening, IKV Pax Christi), Sharon Dolev (hoofd van de anti-kernwapenbeweging in Israël) , Jan Jaap van Oosterzee (Beleidsadviseur Midden Oosten, IKV Pax Christi) en Shahriar Khateri (Iraanse arts gespecialiseerd in de behandeling van slachtoffers van chemische wapens). Gespreksleider is journalist Pieter van den Blink. Het programma wordt georganiseerd door IKV Pax Christi.

Aanmelden
‘Bang voor de bom’ bijwonen? Stuur een e-mail naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘Bang voor de bom’. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je op de gastenlijst staat.

Programma
De voertaal van de avond is Engels.

Foyer open vanaf 17.30 uur
Aanvang programma 18.00 uur
Einde programma 19.30 uur
Toegang is gratis

Voor meer informatie ga naar de website van het Humanity House