Actie

Published on December 14th, 2011 | by Krista van Velzen

0

Automatisch antwoord bij afwezigheid: Tips voor bij de kerstboom.

Beste minister Rosenthal,

Dank voor uw mail. Helaas kan ik u even geen antwoord sturen, ik ben met vrouw en kind ‘ Vrede op Aarde’ aan het oefenen voor de Kerstnachtdienst.

Ik ga er van uit dat uw vraag in wezen om het volgende draait: hoe voorkom ik dat kernwapens toch vroeg of laat de wereld vernietigen? En wat moet ik nou met Iran?

Is ook moeilijk, en om heel eerlijk te zijn weet ik het ook niet precies. Wel leuk dat u het mij vraagt, ik besteed er namelijk nogal wat tijd aan.

Wat tips: 

1. Toon de wereld dat Nederland tegen kernwapens is.

Stuur die kernbommen uit Volkel maar lekker terug naar de VS. Of wilde minister Hillen ze toch nog gaan gebruiken?

2. Denk eens iets beter na.

Nogal makkelijk om ‘alle opties open te houden’ om te voorkomen dat Iran kernwapens gaat krijgen, terwijl we ze in Nederland ook hebben. En die ‘ ja maar ze zijn niet van ons ’- houding is ook onzin. Als ik een boef in de gangkast verberg ben ik toch ook medeplichtig?

O, en Israel onvoorwaardelijk steunen terwijl het zijn kernbommen op Iran gericht heeft kan ook een beetje hypocriet overkomen… Kijk maar eens goed in de kerstballen naar uzelf!

3. Lees een boek.

Even geen politieke spelletjes, geen persvoorlichter, geen zeurende oppositie. Tijd voor reflectie bij de kerstboom, tijd voor een goed boek. Suggestie:

Nucleaire diplomatie, zoals dat zo leuk heet, is echt iets complexer dan schermen met sancties.
Mohamed Elbaradei, ex-hoofd van het Internationaal Atoomagentschap, heeft zijn ervaringen in Irak, Noord Korea en Iran opgeschreven in het boek ‘Jaren van misleiding’ zie hier.

Wel een beetje een taaie pil, daarom hier een goede bespreking in de Huffington Post.

4. Kijk wat filmpjes.

Doet iedereen vandaag de dag. Zoek eens op Youtube op ‘Obama Prague Speech’, waarin de Amerikaanse president de wereld aangenaam verraste door te zeggen van kernwapens af te willen.
Of ‘Barefoot Gen’, leuke tekenfilm van de hand van een overlevende van de bom op Hiroshima, over wat hij zag toen de bom daar ontploft was.

Voor nu, fijne kerstvakantie, en in 2012 zal ik weer alles doen wat ik kan om u op uw nek te zitten nou eindelijk eens wat te doen, en minder mooie praatjes te houden.

Vriendelijke groet,

Peter Paul

 

Tags: , ,


About the Author

Krista van Velzen is a former Dutch MP and is currently working as nuclear disarmament campaigner with PAX in The Netherlands. She is running a citizens initiative in the Netherlands in order to get national legislation banning nuclear weapons. Van Velzen has been working on disarmament issues since the early nineties. As spokesperson on defence and foreign affairs she has convinced the Dutch government to ban and eliminate clustermunitions and and to prohibite investments as well. She has worked in Central and Eastern Europe creating a network of campaigners on the nuclear issue. She organised a Walk for Nuclear Disarmament from Brussels to Moscow. Her attempts to disarm a British Trident submarine gave her truly interesting experiences inside a Scottish jail. Disagreeing with president Obama, she believes a world without nuclear weapons is achievable in this lifetime.Comments are closed.

Back to Top ↑

PAX