Agenda – juli 2012

2 – 27 juli | Conferentie van de Verenigde Naties over het wapenhandelsverdrag in New York
In juli vergadert de VN in New York over het allereerste wereldwijde wapenhandelsverdrag, het Arms Trade Treaty (ATT). IKV Pax Christi, Amnesty International en Oxfam Novib hebben de afgelopen maanden intensief campagne gevoerd om zoveel mogelijk mensen de online petitie te laten tekenen die zich daarmee uit te spreken voor een sterk wapenhandelverdrag. Vlak voordat de Nederlandse delegatie naar New York vertrekt, worden deze handtekeningen aangeboden aan de regering. Kijk op www.controlarms.nl voor meer informatie over de campagne.

2 – 9 augustus | 2012 World Conference against A and H Bombs in Hiroshima and Nagasaki
Het thema voor de 2012 World Conference against A and H Bombs in Hiroshima and Nagasaki is dit jaar: ‘For a Nuclear Weapon-free, Peaceful and Just World’. Het complete programma is hier te vinden.

24 – 26 August | IPPNW World Congress
Op 24 t/m 26 augustus wordt voor de 20e keer de World Congress of the International Physicians for the Prevention of Nuclear War gehouden. Voor het IPPNW World Congress komen studenten bijeen tijdens de Student Congress (22 en 23 augustus). Voor meer informatie: ippnw2012.org.

21 August | ICAN campagne bijeenkomst
Op dinsdag 21 augustus komen alle ICAN campagnevoerder in Hiroshima bijeen om ervaringen van de afgelopen maanden te delen en wordt er gekeken hoe samenwerking voor verdere acties in de toekomst verbeterd kunnen worden. De bijeenkomst borduurt verder op de ICAN conferentie in Wenen in april 2012. Iedereen actief binnen ICAN (of interesse hebben om het ICAN netwerk te versterken) is welkom, registreren kan via: www.icanw.org/hiroshima2012.