Actievoeren voor nucleaire ontwapening

Wereldwijd neemt het aantal acties voor nucleaire ontwapening toe. Ook in Nederland doen we hieraan mee. Een kort overzicht van wat er te wachten staat.

In 2007 werd het internationale netwerk ICAN opgericht: International Campaign to Abolish Nuclear Weapons. Wij van NoNukes zijn de Nederlandse poot van dit netwerk.

Eén van de initiatieven die ICAN heeft opgezet is million pleas: maak een filmpje met daarop jouw oproep aan de wereldleiders, en de bezitters van kernwapens, voortgang te maken met de onderhandelingen voor een internationaal verdrag dat kernwapens verbiedt.

Op 25 juni 2011 vindt verder de door ICAN geinitiëerde Nuclear Abolition Dayplaats. Waarom deze dag? Zie de website www.nuclearabolition.org

Op 6 augustus is het Hiroshima dag, en op 9 augustus Nagasaki dag: de dagen waarop in 1945 de atoombommen op deze twee steden werden gegooid.

Op 4 september legt de Peace Boat aan in Amsterdam. Deze Japanse vredesorganisatie zet zich onder mee in voor een wereldwijd kernstopverdrag, en soms varen er Hibakusha mee, overlevenden van de twee atoombommen op Japan.

Bij al deze gelegenheden is het NoNukes team aanwezig om actie te ondernemen. Wil je meer weten? Of meedoen? Houdt deze website in de gaten, of stuur mij een mail: ekker@ikvpaxchristi.nl