28 april Kamerdebat over burgerinitiatief tegen kernwapens: kom jij ook?

Eindelijk is het zo ver: de datum voor het Kamerdebat over het burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens is bekend! Op 28 april om 11.45 uur spreekt de Tweede Kamer over het voorstel van PAX voor een nationaal verbod op kernwapens. Een historisch debat – en jij kunt erbij zijn.

Meer dan 45.000 mensen tekenden het burgerinitiatief Teken tegen Kernwapens. Hierdoor moet de Tweede Kamer debatteren over de wens van PAX, het Nederlandse Rode Kruis, de ASN Bank en alle ondertekenaars: een nationaal verbod op de gevaarlijkste massavernietigingswapens ter wereld. Campagneleider Krista van Velzen voert namens PAX het woord tijdens het debat.

Meld je aan voor het debat
Tijdens dit debat willen we onze oproep kracht bij zetten met een volle publieke tribune. Zo wordt het voor de Kamerleden duidelijk dat het heel veel mensen menens is met de oproep voor een kernwapenverbod. Meld je zo snel mogelijk aan. Op die manier kunnen we je op de hoogte houden van eventuele wijzigingen in het tijdstip. De agenda van de Tweede Kamer verandert soms op het laatste moment. Aanmelden is dus belangrijk.

Het debat wordt gehouden op 28 april om 11.45 uur. We verzamelen om 10.15 uur op het Plein voor de hoofdingang van de Tweede Kamer. Vergeet niet je paspoort, rijbewijs of ander geldig identiteitsbewijs mee te nemen!

Duwtje in de rug
Al 115 landen hebben kernwapens verboden en Nederland heeft nog een duwtje in de rug nodig om zich aan te sluiten bij deze meerderheid. PAX stelt met het burgerinitiatief voor dit te doen door middel van een wetstekst die kernwapens in Nederland verbiedt. Als de Nederlandse regering een verbod op kernwapens instelt, neemt ze zowel de wens van een meerderheid van de bevolking serieus als het belang dat ze voortdurend zegt te hechten aan nucleaire ontwapening.

Meld je hier aan voor een plek op de publieke tribune van de Tweede Kamer.