27 januari: Wat als de bom valt op Rotterdam?

Waarom telt de wereld nog steeds zoveel kernwapens, ondanks hun vernietigende kracht? Op maandagavond 27 januari gaan verschillende kernwapen- en veiligheidsexperts en politici hierover in het Humanity House in Den Haag met elkaar in gesprek. Het debat wordt georganiseerd door IKV Pax Christi en het Rode Kruis.

De wereld telt nog steeds 17.000 bommen – waarvan er 20 in Nederland liggen. Zo lang er kernwapens zijn, blijft niemand buiten gevaar voor een ramp met verwoestende gevolgen voor mensen, zonder dat we in staat zijn onszelf hiervoor te behoeden. 

Realistisch scenario
Op basis van bevolkingsaantallen en feiten over de korte- en langetermijneffecten van explosies van kernbommen heeft IKV Pax Christi een realistisch scenario geschetst over wat er zou gebeuren als kwaadwillenden een kernbom in handen krijgen en deze in Europa’s belangrijkste havenstad tot ontploffing brengen. De belangrijkste conclusie: met geen mogelijkheid is Nederland in staat zich goed voor te bereiden op een dergelijke ramp en de bevolking van Rotterdam en omstreken adequaat te beschermen.

Over de sprekers
Hans Kristensen (Nuclear Information Project), Peter Herby (Noorse Rode Kruis), Lars Pohlmeier (International Physicians for the Prevention of Nuclear War) en Wilbert van der Zeijden (IKV Pax Christi). De gespreksleider is Vrij Nederland-journalist Harm Ede Botje.

Zeker zijn van een plek?
Reserveer via de website van Humanity House.

Over het programma
Voertaal: Engels
Locatie: Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag
Café / foyer open: 18:00
Start programma: 18:30
Programma eindig:t 20:00
Toegang: Gratis