21 september: Haagse Check Point Cinema XL met Linda Polman

Zaterdag 21 september staat Den Haag helemaal in het teken van vrede en veiligheid. De Haagse Nuclear Crash ambassade, bestaande uit studenten die dit jaar deelnamen aan de crash course Lobbyen tegen Kernwapens, pakt deze dag uit met een Checkpoint Cinema XL in het Humanity House aan de Prinsegracht. Te gast is journalist Linda Polman.

Linda Polman is freelance journaliste en auteur van verschillende boeken. Ze is gespecialiseerd op internationale militaire en humanitaire interventies. Ze heeft verslag gedaan voor onder andere de Volkskrant, NRC Handelsblad, The Times en The Guardian. Haar meest recente publicatie, de Crisiskaravaan, gaat over de humanitaire ontwikkelingshulp industrie in landen zoals Sierra Leone, Afganistan, Somalie en Soedan.

Tijdens Checkpoint Cinema XL gaan we met Linda in gesprek volgens het Zomergasten-concept. Zij vertoont haar favoriete filmfragmenten die te maken hebben met de kracht van wapens. Met haar ervaringen en kennis over humanitaire hulp zal ze onder andere uitweiden over de manier waarop humanitaire hulp in oorlogen en conflicten als wapen wordt ingezet. Sit back and relax, of meng je in de discussie. Er zijn twee sessies; aanmelden is niet nodig, loop gewoon binnen om 14.00 uur of 15.30 uur. Mis het niet!

Wat: Check Point Cinema XL met Linda Polman
Waar: Humanity House, Prinsegracht 8 Den Haag
Wanneer: zaterdag 21 September
Tijd: 14.00 of 15.30 uur